Ellerinizi asla değdirmeyin! Bu çiçek gizli güçlere sahip

Nergis Çiçeği: Güzelliğin Ötesinde Tehlikeler Saklayan Bir Bitki

Herkesin favori çiçeklerinden biri olan nergis, baharın müjdecisi olarak bilinir ancak aslında beklenmedik tehlikeler de barındırabilir. Bahçe uzmanı Adam Kirtland’a göre, bu zarif çiçeğin güzelliği arkasında pek bilinmeyen sırlar yatmaktadır.

Sosyal medya hesapları üzerinden bahçecilik ipuçları paylaşan Kirtland, nergislerin sıradışı yanlarını anlatarak dikkat çekiyor. Nergisler hakkında “Birkaç sinsi sır saklı” diyen uzman, çiçeğin aslında ne kadar ilginç olduğuna işaret ediyor.

GİZLİ GÜÇLER: FAYDADAN ÇOK DAHA FAZLASI

Kirtland, nergislerin içinde güçlü bir bileşik olan galantamin bulunduğunu ve bu maddenin Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanıldığını belirtiyor. “Nergisler sadece güzellikleriyle değil, aynı zamanda tıbbi değerleriyle de öne çıkıyorlar” diyor Bahçe uzmanı.

Nergislerin kendilerini doğada nasıl koruduğuna da değinen Kirtland, “Hayvanlar nergisleri yemiyor çünkü toksin dolu. Gerçekten doğada hayatta kalmak için mükemmel bir strateji geliştirmişler” şeklinde konuşuyor.

SİNSİ TEHLİKE: DİKKATLİ OLUN

Nergislerin beraberinde bazı riskler getirdiğini vurgulayan Kirtland, özellikle nergis özsuyuyla cildin temasının tahrişe sebep olabileceğini belirtiyor. Kirtland, “Nergis özsuyuna temas ederseniz, ciddi tahriş olabilir” diyerek uyarıyor. Aynı zamanda nergislerin diğer çiçeklerle aynı vazoda bulundurulmasının da önerilmediğini dile getiriyor. Kirtland’a göre, nergislerin salgıladığı sıvılar diğer çiçeklerin ömrünü kısaltabilir: “Farklı çiçeklerle bir arada bulundurursanız, bu çiçekleri olumsuz etkileyebilir” diyor.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İLGİ

Kirtland’ın bu paylaşımı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bir kullanıcı, “Nergislerin tıbbi faydalarını bilmiyordum, gerçekten şaşırtıcı” derken, bir diğeri “Evet, nergisler benim ellerimi tahriş ediyor ama yine de favorim” yorumunu yapıyor. Başka bir kullanıcı ise “Narcissus ismi Yunanca’da ‘uyuşukluk’ anlamına geliyor. Vedat ondanmış anlaşılan” diyerek nergis çiçeğinin adının kökenine dikkat çekiyor.

Related Posts

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Doç. Dr. Münevveroğlu: Diş sıkma fiziksel gelişimi ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor”

Öğretmenler İçin MEB’ten İl İçi Mazeret Duyurusu

Öğretmen İl İçi Mazeret duyurusu.. MEB tarafından 2025 yılı yaz tatili öğretmenlerin il içi mazerete bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı.

Uzmanı açıkladı: Lenfödem mi selülit mi?

Lenfödemin ilerleyen aşamalarında hastalarda hareket zorluğu ve yaralar içinde kalan kollar ve bacakların görebildiğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, “Lenfödem sinsi-ilerleyici, kronikleşen ve ileri evrelerde tedavi edilmesi zorlaşan bir hastalıktır. İşte bu nedenle erken evrede tanınması çok önemlidir” dedi.

“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi

“e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi”ne yeni özellikler eklendi